Радан Кънев посочи кои са причините за престъпността в ромските гета. Според

...
Радан Кънев посочи кои са причините за престъпността в ромските гета. Според
Коментари Харесай

Радан Кънев изригна: Престъпността в гетата е предизборна дъвка за мошеници, но има още по-страшно. От Запад се връщат младите...

Радан Кънев уточни кои са аргументите за престъпността в ромските гета. Според него тя се дължи на неприятното ръководство на страната.

``
реклама

Ето какво написа Кънев в персоналния си профил във фейсбук: 

" Престъпността в ромските гета е голям обществен проблем, и то проблем в развиване, а не предизборна дъвка за мошеници.

Проблем с едно остаряло измерение - изолацията, крайната беднотия, неналичието на обучение, опазване на здравето и ред, абдикацията на страната и преотстъпването на държавни функционалности на локалните барони.

И проблем с едно ново измерение - гнева на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в огромна степен притъпява споровете, най-малко през топлите месеци...), а когато се върнат тук, се сблъскват с " замърсен мангал " и въобще прояви на расизъм, които са необичайност или въобще отсъстват в " другата им страна " (Англия, Германия, Италия...). Новото измерение е надалеч по-опасно и мъчно за преодоляване.

И по двата казуса, властта не прави нищо. И изключително нищо не вършат " патриотите ", които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на Вътрешна македонска революционна организация и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции против " циганската престъпност " печелят утвърждение и известност.

Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни ръководят. И това основава напълно действителни опасности за сигурността ни, като нация и общество.

П.П Да не приказваме каква неоценима услуга вършат сега “патриотите ” на Движение за права и свободи, като им харизват безвъзмезден ромски избор... Но те са едно, какво да се чудим. Две етнически крила на Държавна сигурност. "



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР